25.3.19

STAR Rafineri çok kısa bir süre içerisinde tam kapasiteye ulaşmış olacak

STAR Rafineri GM İlter: STAR Rafineri çok kısa bir süre içerisinde tam kapasiteye ulaşmış olacak



Habertürk internet sitesinde yayınlanan habere göre; SOCAR Türkiye iştiraki STAR Rafineri'nin Genel Müdürü Mesut İlter, rafineride şu anda tüm test çalışmalarının bittiğini ve çok kısa bir sürede tam kapasiteye çıkılacağını belirterek, "Rafineri tam kapasite üretime geçtiğinde Petkim'in bütün ham madde ihtiyacını karşılayacak. SOCAR Türkiye tarafından planlanan ikinci petrokimya tesisi devreye alınana kadar yılda yaklaşık 500 milyon dolarlık petrokimya ham maddesini ihraç edeceğiz." dedi.

İlter,""Bugün geldiğimiz noktada, rafineri komple faal halde üretim yapıyor. Çok kısa bir süre içerisinde tam kapasiteye ulaşmış olacağız. Bu yılın kalan döneminde 7,5-8 milyon ton petrol işleyeceğiz. Önümüzdeki yıl da tam kapasite bir şekilde 10 milyon ton petrolü işleyeceğiz. Rafineri tam kapasite üretime geçtiğinde Petkim'in bütün ham madde ihtiyacını karşılayacak. SOCAR Türkiye tarafından planlanan ikinci petrokimya tesisi devreye alınana kadar yılda yaklaşık 500 milyon dolarlık petrokimya ham maddesini ihraç edeceğiz. Bu da 700 bin ton civarında bir petrokimya ham maddesi anlamına geliyor. İkinci petrokimya tesisinin yapımına karar verilip devreye alındıktan sonra artık bu tesisin ihtiyacını karşılıyor olacağız." dedi.

Sözkonusu habere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.haberturk.com/star-rafineri-yillik-500-milyon-dolarlik-ihracat-yapacak-2413408-ekonomi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BIST PAY ENDEKSLERİ TEMEL KURALLARI

 -  BIST 30, BIST 50 ve BIST 100 endekslerinin seçim uzaylarının Yıldız Pazar’da işlem gören paylardan oluşturulması,       -  Yürürl...