13.3.19

Brisa, tedarikçi ödeme işlemlerini Türkiye'nin ilk tedarikçi finansmanı platformu Figopara ile dijitale taşıyor


Dijitalleşme ve yeni nesil teknolojilerle iş süreçlerinde fark yaratan Brisa, Türkiye'nin önde gelen büyük alıcı firmalarına tedarikçi finansmanı işlemlerini dijital ortamda en hızlı ve kolay şekilde gerçekleştirmelerine olanak sunan Figopara ile anlaştı. Figopara'nın fintech temelli tedarikçi finansmanı platformu sayesinde Brisa tedarikçileri, faturalarını ihtiyaç duydukları zamanda nakde dönüştürecek ve dijital ortamın sunduğu kolaylık sayesinde hızlı nakit akışı sağlayarak işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Brisa tedarikçilerine hızlı nakit akışı
Brisa'nın yeni nesil teknolojilerle iş süreçlerini zenginleştirdiğini ve tüm paydaşlarına da bu kapsamda değer yaratmayı hedeflediğini ifade eden Brisa Finans Genel Müdür Yardımcısı Reşat Oruç; ²Türkiye'de uzun yıllardır sektör liderliğini üstlenen şirketimiz, Türkiye'de etik değerler ve sürdürülebilirlik anlayışı doğrultusunda geniş bir tedarikçi ağı ile faaliyet gösteriyor. Dijitalleşmeyi iş süreçlerinin kalbine yerleştiren bir şirket olarak, tedarikçilerimizle olan süreçlerimizi, tedarikçilerimize fayda sağlayacak şekilde zenginleştirmek üzere yola çıktık. Figopara işbirliğimiz ile tedarikçilerimiz, nakde daha rekabetçi ve etkin bir şekilde ulaşarak çalışmalarına ivme kazandıracaklar" şeklinde konuştu.

3.000'den fazla tedarikçi yararlanacak
Brisa gibi büyük alıcı firmaların tedarikçilerini tedarikçi finansmanı platform ile desteklediklerini kaydeden Figopara Genel Müdürü Avşar Dirgin, finansal teknoloji (Fintech) şirketi olarak Türkiye'de bir ilke imza attıklarını, alıcı, satıcı (tedarikçi) ve bankaları Figopara dijital platformunda buluşturduklarını belirtti. Tedarikçi finansmanının alıcı firmalara ödeme vadesinde esneklik, daha verimli işletme sermayesi ve bilanço yönetimi, stratejik tedarikçilere kesintisiz nakit akışı, tedarikçi ile ödeme ve fiyatlandırma konusunda müzakere imkanı ve bankalarla farklı gelir ortaklığı modelleri gibi büyüük avantajlar sağladığını vurgulayan Avşar Dirgin, halihazırda binlerce aktif üye firma ile operasyonlarına devam ettiklerini bilgisini verdi. Brisa ve Figopara işbirliği ile hayata geçen Brisa Tedarikçi Finansmanı Projesi'nin 2019 yılı itibarıyla 3000'i aşkın tedarikçinin kullanımına sunulduğunu belirten Dirgin, artan bir taleple karşılaştıklarını, proje ile Brisa tedarikçilerinin onaylı faturalarının vadesini beklemeden diledikleri zaman erken ödeme alma imkanına sahip olduklarını ifade etti.

En hızlı finansal çözüm
Figopara'nın teknolojisi sayesinde yüksek verimlilik ve hız sağlanıyor. Mal ve hizmet alan büyük firmalarla anlaşma sağlandıktan sonra, alıcı firmanın anlaştığı ve yönlendirdiği finansal kurum ve tedarikçiler de eko-sisteme dahil ediliyor. Alıcı tarafında onaylanan faturalar Figopara'ya aktarılıyor ve tedarikçiler diledikleri zaman diledikleri faturalar için erken ödeme alma avantajına sahip oluyorlar. Figopara tamamen dijital ortamda taraflar arasında sağlanan iş akışı vve data transferi operasyonunu en son ve güvenli teknoloji ile sağlıyor. Bu sayede günün yoğun iş trafiğinde dakikalar içerisinde bu süreçler gerçekleşebiliyor.


Figopara - Figo, e-dönüşümde öncü şirketlerden Foriba tarafından finansal teknoloji uygulamaları geliştirmek için kurulmuştur. 2017 yılında kurulan Figopara, halihazırda "TEDARİKÇİ FİNANSMANI" konusunda çalışan bir teknoloji şirketidir. Müşterilerine sunduğu dijital platform ile tüm finansal akışı otomatize eder; alıcı, tedarikçi ve bankalar arasındaki süreçlerin ilgili kanun & yönetmeliklere uygun olarak en hızlı ve sorunsuz şekilde gerçekleşmesine aracılık eder.


Brisa hakkında:
Brisa'nın temelleri, Sabancı Holding ve ortaklarının girişimiyle 1974 yılında kurulan Lassa ile atılmıştır. Lastik sektöründe dünyada yaşanan gelişmelere paralel olarak; 1988 yılında Sabancı Topluluğu ile Dünyanın en büyük lastik üreticisi Bridgestone Corporation arasında gerçekleşen ortaklık sonucunda, Brisa bugünkü adını almış ve 30 yılı geride bıırakmıştır. Türkiye lastik pazarı lideridir.

1993 yılında ilk Ulusal Kalite Ödülü'nü kazanan Brisa, 1996 yılında da iş mükemmelliği konusunda gösterdiği üstün performans sonucu Avrupa Kalite Büyük Ödülü'nü kazanan ilk Türk şirketi olmuştur. Brisa Kocaeli Üretim tesisleri, 361.000 m2ye ulaşan kapalı alanıyla, dünyanın tek çatı altındaki en büyük lastik fabrikalarından biridir. Bu tesis, aynı zamanda, Bridgestone'un dünya üzerindeki en önemli üretim üslerinden biri olma özelliğini de taşımaktadır. Brisa, Aksaray Organize Sanayi Bölgesi'nde Endüstri 4.0 uygulamalarıyla donatılmış sektörün ilk akıllı fabrikasını kurmuştur.

Brisa'nın ürettiği Lassa markası, bugün 70'i aşkın ülkede 80 distribütörüyle faaliyet göstermekte, 610 tabelalı mağazası bulunmaktadır. Uluslararasında derinleşmek ve global marka olmak hedefine ilerleyen Lassa, 2018-2019 sezonu sonuna kadar FC Barcelona salon sporları takımlarının "Global Resmi Lastik Partneri"dir.

Türk ekonomisine olduğu kadar ülkenin toplumsal gelişşimine de önem veren Brisa, sürdürülebilirlik faaliyetlerini çevresel, ekonomik ve toplumsal açıdan ele almaktadır. Biyoçeşitliliğe katkıda bulunduğu "Turnalar Hep Uçsun", eğitime katkısını ortaya koyduğu "Brisa Mensupları Öğrenimi Destekleme Derneği", trafikte emniyetli sürüşe katkı sağladığı "Lassa Yola Sağlam Çık" ve "Bridgestone #emniyetimiziçin2dakika", ülkemizin tarım alanında gelişimine destek verdiği "Lassa ile Sevdamız Toprak Yarınlarımız Ortak" ve kültürel bir değer olan "Brisa Müze" ön plana çıkan projeleri arasındadır.

"Yolculuğunuzun Geleceğini Tasarlıyoruz" vizyonuyla çalışmalarını sürdüren Brisa, bir sanayi şirketinden inovasyon şirketine dönüşümünü hızla devam ettirmektedir. Brisa, sürdürülebilirlik vizyonundan aldığı ilham ve inovasyon anlayışıyla, fosil yakıt kullanmadan yalnızca güneş enerjisiyle çalışan "Solar Impulse"ın, 2015-2016 yılları arasında dünya çevresinde gerçekleştirdiği bir tam tur yolculuğun Türkiye Resmi Partneri olmuştur.

Brisa stratejik yönetimdeki başarısı ile 2014 yılında Palladium Group tarafından verilen Hall Of Fame(Stratejik Yönetim Oscar'ı) ödülü sahibi olmuştur. İnovasyon alanındaki çalışmaları ise 2014 ve 2015 yıllarında TİM Müşteri Odaklı Hizmet İnovasyonu ödülünü ve 2014 yılı Avrupa İş Dünyası Ulusal İnovasyon Şampiyonu ünvanını getirmiştir.

Brisa, Bridgestone, Lassa, Dayton, Kinesis, Firestone lastik markaları, Bandag kaplama markası, ana markaları ile beraber Lastiğim, Lastik Vs ve Speedy satış noktaları, OtoPratik ve Propratik hizmet noktaları, Lastik.com.tr internet satış sitesi, ticari araç filolarına yerinde bakım sağlayan Mobilfix mobil bakım servisi ve Profleet hizmet paketi, Probox ve Bridgestone Box mobil satış ve hizmet noktası ve Lastik Oteli lastik saklama hizmetiyle Türkiye ekonomisi ve gelişimine değer katma kararlılığındadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BIST PAY ENDEKSLERİ TEMEL KURALLARI

 -  BIST 30, BIST 50 ve BIST 100 endekslerinin seçim uzaylarının Yıldız Pazar’da işlem gören paylardan oluşturulması,       -  Yürürl...