13.3.19

Coca-Cola İçecek ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası bayilerde etik ve uyum sürecinin kurulmasını sağlayacak bir KOBİ Destek Programı başlattılar



Türkiye'de yaklaşık 300 bayisi bulunan Coca-Cola İçecek ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) bayilerde etik ve uyum sürecinin kurulmasını sağlayacak bir KOBİ Destek Programı başlattılar.

Coca-Cola İçecek (CCI) ve EBRD, kurumsal yönetimin önemli bir kriteri olan etik ve uyum süreçlerinin Coca-Cola bayilerinde güçlendirilmesi için ortak destek programı başlattılar.
Program kapsamında EBRD KOBİ ölçeğindeki Coca-Cola bayilerinde etik ve uyum sürecinin oluşturulması için bilgi ve danışmanlık desteği sağlayacak. Programa katılan bayilerin, şirketlerinde uyum süreçlerini tasarlamaları ve risk yönetimi mekanizmalarını geliştirilmeleri bekleniyor. Bu sayede faaliyet gösterdikleri alanda sürdürülebilir kurumsal bir yapıya kavuşmaları ve daha rekabetçi bir hale gelip iş hacimlerini de artırmaları hedefleniyor.

Programa ilişkin anlaşma CCI CEO'su Burak Başarır ve EBRD Türkiye Yönetici Direktörü Arvid Tuerkner tarafından imzalandı. İmza töreninde konuşan Burak Başarır "Faaliyetlerimizi sürdürdüğümüz tüm ülkelerde; şeffaflık, uyum, hesap verebilirlik ve etik değerleri iş yapışımızın merkezinde tutuyoruz. Birleşmiş Milletler Küresel İlişkiler Sözleşmesi'nin imzacısı olarak, değer zincirimizde yer alan tüm paydaşlarımızın etik ve uyum süreçlerini geliştirmeyi önemsiyoruz. Bu doğrultuda EBRD işbirliğiyle hayata geçirdiğimiz bu program bayilerimizin sürdürülebilir kurumsal bir yapı oluşturması için kritik önem taşıyor." dedi.

Arvid Tuerkner ise "CCI Türkiye'de ve yurt dışında lider konumda olan bir kurumsal firma olarak sektör genelinde değişim yaratma gücüne sahip. Dolayısıyla bayilerine etik ve uyum süreçleri konusunda destek vermek konusunda güçlerimizi birleştirmekten memnuniyet duyuyoruz. Bu desteğin bayilerin CCI değer zincirinde kalmaları, iş hacimlerini attırmaları ve rekabet edebilirliklerini attırmalarına yardımcı olacağına inanıyorum." diye belirtti.

Coca-Cola İçecek hakkında
CCI, Türkiye,, Pakistan, Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Türkmenistan, Ürdün, Irak, Suriye ve Tacikistan'da 8.500' yakın çalışanı ile faaliyet gösteren çok uluslu bir içecek şirketidir. The Coca-Cola Company markalarından oluşan gazlı ve gazsız içeceklerin üretim, satış ve dağıtımını gerçekleştiren CCI, Coca-Cola sistemindeki en önemli şişeleyicilerden biridir.
CCI 10 ülkede yer alan 26 fabrikası ile 400 milyonluk tüketicisine gazlı içeceklerin yanı sıra su, meyve suyu, enerji ve sporcu içecekleri, buzlu çay ve çaydan oluşan gazsız içecekler kategorisinde de zengin bir ürün portföyü sunmaktadır.
CCI'ın hisseleri Borsa İstanbul'da (BIST) "CCOLA.IS", Eurobond'u ise İrlanda Borsası'nda "CCOLAT" sembolleriyle işlem görmektedir.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) hakkında
EBRD üç kıtada yer alan 38 ekonomide özel sektörün gelişimini destekleyen çok uluslu bir bankadır. Bankanın ortakları arasında 67 ülkenin yanı sıra Avrupa Birliği ve Avrupa Yatırım Bankası yer almaktadır. EBRD yatırım yaptığğı ülke ekonomilerini rekabetçi, kapsayıcı, iyi yönetilen, çevreye duyarlı ve entegre hale getirmeyi amaçlamaktadır.
Banka Türkiye'de faaliyet göstermeye başladığı 2009 yılından bu yana; sürdürülebilir enerji, altyapının iyileştirilmesi, özel sektörün rekabet edebilirliğinin güçlendirilmesi, sermaye ve yerel para piyasalarının derinleştirilmesi ve bölgesel kapsayıcılık, gençlerin dahil edilmesi ve cinsiyet eşitliğinin desteklenmesi konularına odaklanarak 283 projeye yaklaşık 11 milyar Avro yatırım yapmıştır. EBRD'nin ülkedeki yatırımlarının büyük çoğunluğu özel sektördedir.
Banka ayrıca çeşitli donörler aracılığı ile sağladığı yaklaşık 9 milyon Avro tutarında fonla Türkiye'de faaliyet gösteren 750 küçük ve orta ölçekli işletmeye danışmanlık desteği vermiştir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BIST PAY ENDEKSLERİ TEMEL KURALLARI

 -  BIST 30, BIST 50 ve BIST 100 endekslerinin seçim uzaylarının Yıldız Pazar’da işlem gören paylardan oluşturulması,       -  Yürürl...